top of page

Bokadero lyfter fram dolda jobb med nytt koncept - Intressekollen!

Uppdaterat: 9 dec. 2021


I slutet av 2020 lanserade Bokadero en breddning av sin plattform med ett utvecklat rekryteringsverktyg - Med verktyget kan företag enkelt hantera kandidater och annonsera ut sina tillgängliga jobb utan onödig administration.


Bokaderos medarbetare har sedan årets start hunnit introducera mängder med chefer och ledare för verktyget och ett tydligt behov har vuxit fram: Många företag är beredda att anställa fler än vad de visar utåt - om rätt person dyker upp.


Därför presenterar vi ett unikt koncept, intressekollen, som tillgängliggör de dolda jobben som tidigare bara spridits från mun till mun.


Vi har träffat Jonas Lööw, Bokaderos VD, som berättat om de dolda jobben som inte utannonseras och vad konceptet Intressekollen innebär.
En stor del av alla lediga jobb annonseras aldrig ut innan de blir tillsatta - Många företag är nämligen beredda att anställa om rätt person dyker upp men inte redo för en rekryteringsprocess. Bokadero har själva både anställt och skapat roller utifrån spontanansökningar, utan att utannonsera behovet.


Intressekollen föds - Mindre krav på arbetsgivare

Bokadero har under introduktionsperioden av sitt nya rekryteringsverktyg uppmärksammat att många företag har tjänster de skulle vilja tillsätta om rätt person dyker upp. Andra företag går i tankar på att i framtiden utveckla företaget med ny roller, men känner sig inte redo för att aktivt söka kompetens.


"En aktiv rekryteringsprocess kan kännas tung för en redan upptagen person", berättar Jonas Lööw.


"Om de här upptagna personerna ska vilja annonsera ut dessa jobb behöver de en stämpel, för att inte sätta för stor press på personerna och arbetsgivarna. Att utannonsera jobb kan ofta förknippas med mycket administration i form av återkoppling till kandidater m.m.


Med Intressekollen i kombination med vårt rekryteringsverktyg kan vi automatisera återkoppling och tona ned förväntningarna från de sökande kandidaterna och därmed minska stressen och pressen för arbetsgivarna", fortsätter Jonas.


Med Intressekollen är arbetsgivare redo att anställa om rätt kompetens dyker upp idag eller när tidpunkten är den rätta.


Ökad inflyttning och fler väljer sin hemort när jobben synliggörs

Genom Intressekollen kan städer visa upp de lokala företagens kompetensbehov och öka både inflyttning och möjligheten till fler hemvändare .


"Dessutom kan det locka de som går i flyttankar att stanna då man kan påvisa att det finns fler jobb på hemmaplan än vad många tror", konstaterar Jonas.


Behov i egen verksamhet

"Om vi bara tar Bokadero som exempel: Vi har spontananställt baserat på "rätt person" och står med flera roller som vi är nyfiken på att rekrytera i framtiden, om matchande kompetens dyker upp.


Så fort vi kan träffas fysiskt igen önskar vi exempelvis en person som kan ansvara för att få ut vårt koncept i Hudiksvall. Vi är alltid nyfiken utvecklare. Vi är även öppen för att ta emot praktikanter som verkligen vill jobba med oss.


Vi planerar också för expansion på fler orter längre fram och varför ska vi vänta med att berätta tills den dagen vi är där istället för att börja förbereda oss med kandidater i ett tidigt skede. Kanske är det att rätt person söker som gör att vi vågar etablera oss på den nya orten.


Men egentligen är det ingen förutom vi själva och våra närmaste samarbetspartner som vet om det här och det är här som Intressekollen kommer in i bilden. Tack vare det kan vi visa upp det här behovet och tillgängliggöra det för potentiella framtida kandidater", avslutar Jonas.


Intressekollen kan också användas för att ta in intresseförfrågningar från konsulter och med Bokaderos Rekryteringsplattform når du redan idag ca. 2000 konsulter.

 

Vill du veta mer om Intressekollen som arbetsgivare?

Läs mer på https://www.info.bokadero.se/intressekollen eller kontakta någon av oss som jobbar på Bokadero så berättar vi mer.


Vill du veta mer om Intressekollen som arbetssökande? Läs mer på https://www.info.bokadero.se/sok-jobb-intressekollen


Vill du se vilka jobb som finns upplagda på Intressekollen och Bokadero? Hitta jobben på https://www.bokadero.se/assignments


Vill du veta mer om Bokaderos rekryteringsverktyg?

Läs mer på https://www.info.bokadero.se/rekryteringsmodul eller kontakta någon av oss som jobbar på Bokadero så berättar vi mer.

Comentarios


bottom of page