top of page

Varför gillar du inte att sälja?

Uppdaterat: 28 mars 2023

Eller gör du det?

Varför är just du säljare?

Blev det bara så?

Driver du eget företag och vill egentligen inte jobba med försäljning men är helt enkelt tvungen?

Eller är du som jag som älskar försäljning och har valt det som karriär?


Oavsett din ingång och känslor i jobbet så behöver vi säljare oavbrutet inspiration, tips och utveckling för att hålla oss vältränade och på tå för att prestera vårt bästa.


*Jag har sett säljare som jobbat många år men som fortfarande sitter och är nervös inför att lyfta luren och ringa det där viktiga samtalet.

*Jag har också sett säljare som går på för hårt och stöter bort kunderna.

*Jag har sett företagare som måste dra in intäkter men som inte är säker på hur.


Att vara säljare kan vara en utmaning för om vi inte presterar så kommer inte pengarna in till företaget.


Dessutom förändras jobbet hela tiden i takt med att samhället förändras, digitalisering ersätter mycket av det vi gjort tidigare och vi har också fått vänja oss vid att jobba med videomöten vilket också har inneburit sina utmaningar.


Jag ser också en utveckling av att man behöver odla sina mjukare värderingar i säljyrket mer än någonsin tidigare. Våra kunder vet ofta vad de vill ha och där behöver vi jobba på våra personliga egenskaper för att kunden ska välja att göra affär med just oss. Vi behöver vara genuina, omtänksamma och serviceinriktade mer än aldrig förr. Vi behöver bygga relationer.


Jag personligen gillar att inspireras, få säljtips, nätverka och lära mig av hur andra gör. Jag vill hänga med andra säljare, knyta värdefulla kontakter och bredda mig.


Tycker du likadant?

Vad bra! Då är vi minst två!Av Maiwi Wernersson.

 

Maiwi älskar försäljning. Hon pratar om försäljning, jobbar med försäljning och nu nätverkar hon med försäljning som genomgående tema.. Just nu högaktuell med nätverksspåret "Sälja mera" i samarbete med Bokadero.


Ta en titt på Maiwis nätverksträffar genom att KLICKA HÄR. 
Opmerkingen


bottom of page