top of page

Så hjälpte vi POBIO rekrytera en kranbilsförare

Uppdaterat: 28 mars 2023


Skräddarsydd annonsbild från annonsering av jobbet.


Att hitta och anställa duktiga lastbilschaufförer har alltid varit en utmaning och inför sommaren stod Peter Ohlson på POBIO inför utmaningen att hitta en ersättare till en blivande pensionsavgång efter sommaren.


Tidigare har Peter alltid fått tips från mun till mun om personer som varit lediga och fick även denna gång flera tips på personer. Men han bestämde sig denna gång att verkligen ta tillfället och kolla vilka personer som faktiskt kunde vara intresserad även utanför hans bekantskapskrets.


Innan han gick ut med en skräddarsydd kampanj från Bokadero var han skeptisk:

"Jag tänkte att det sämsta som kan hända är att vi inte får tag i någon men då har vi ändå marknadsförts lokalt genom att annonserna hade potentiell exponering på 60 000 - 120 000 visningar."


Efter ett samtal med Bokaderos expert på rekrytering, Ellen Klanskog, så skrev Ellen en annons som skulle attrahera den målgrupp Peter berättade om och anpassade ett ansökningsformulär som gjorde det enkelt att söka:


Se ansökningsfrågor som användes och hur många som sökte med varje kompetens

"Då Peter berättade att de bästa chaufförerna troligtvis inte hade några cv:n nedskrivna så valde vi att skapa ansökningsformuläret med urvalsfrågor som gjorde det möjligt att hoppa över CV:et. Det gjorde att det blev enklare för fler att söka tjänsten och även för Peter att jämföra kandidater direkt i sin inloggning på Bokadero."


38 ansökningar

Som du ser på bilden så var gensvaret för annonsen väldigt bra och Peter blev väldigt överraskad att 10 personer som sökt hade över 5 års erfarenhet och 5 personer hade 2 - 5 års erfarenhet:


"Om jag visste detta så hade jag såklart aldrig tvekat, vi fick in många bra ansökningar så att vi fick svårt att välja vilka vi skulle gå vidare med. Helst hade vi viljat anställa fler men nu vet vi också om att det finns många bra personer inom vår bransch som kan vara intresserade, det gör att vi kan ta på oss mer jobb i framtiden och möjligen anställa fler."


Enkelt att samarbeta i verktyget med Viktor (kollega)

Peter valde också att bjuda in kollegan Viktor till annonsen så att de tillsammans kunde flytta och sätta kommenterar på vilka sökande som kändes allra hetast. Ett arbetsverktyg som sparade mycket telefontid.

"Ja, tack vare att vi fick direktinloggning för att se ansökningarna och systemet där kunde vi läsa på själva om kandidaten, sätta en kommentar och använda stjärnsystemet för att sedan prata ihop oss när vi hade koll på alla som sökt. Det sparade många telefonsamtal och allt kändes väldigt proffsigt."


Statistik POBIO:

Antal exponeringar av annons i sociala medier: 99 712 exponeringar

Antal besök på annonssida: 749 besök

Antal ansökningar: 38 ansökningar

Antal som anställdes: 1 anställning


Vill du veta mer om Bokaderos Rekryteringsverktyg? Läs mer här.

Eller kontakta någon av oss på Bokadero, hitta telefonnummer här.

Comments


bottom of page